gratis ebook: formatief handelen in tien stappen

mijn nieuwe mini-cursus

Werken met succescriteria

Kinderen BETER krijgen in een doel dat centraal staat, in plaats van doelloos met de opdrachten bezig zijn.

Jij wilt de kinderen stap voor stap laten denken en hen ZELF laten ervaren hoe zij hun leerproces verbeteren.

Dit unieke aanbod vind je nergens anders.

cursus succescriteria

Kinderen stap voor stap
beter laten worden in een doel.

Komt dit je bekend voor?

Dan is deze mini-cursus echt iets voor jou!

Succescriteria mini-cursus

Start bij de KERN!

Met deze mini-cursus leer ik jou hoe jij je leerlingen stap voor stap beter laat worden in een doel. Door te werken met succescriteria heb jij garantie dat jij (én je leerlingen) PROCESGERICHTER worden.

Heb jij weinig tijd, maar wil je jouw leerlingen TOCH méér laten leren dan ze nu doen?

Als je deze mini-cursus volgt…

Wat leer je in de mini-cursus?

Ik leer je, om met welk doel dan ook, in stapjes te denken.

Ik leer je vanuit de ogen van je leerlingen te denken in het EFFECTIEVER maken van je instructie. 

#1

9 lessen die je op je eigen tempo kan volgen.

#2

Je krijgt na betaling direct voor altijd toegang tot de online leeromgeving met video’s en documenten.

#3

In elke les vind je een uitlegvideo met één of meerdere video's uit verschillende klassen, plus een digitaal invulbaar werkboek.

#4

Daarbij heb je de extra mogelijkheid om coach calls af te nemen van elk 60 minuten waarin je al je vragen kan stellen over de stappen die je hebt gezet.

Lieve woorden

Een online programma...

Die je helemaal op je eigen tempo kan volgen. Je houdt ALTIJD toegang, héérlijk!

Nergens in heel onderwijsland heb je zo’n compacte, alles in 1, cursus over succescriteria.

Leren van andere leerkrachten en de laatste theorieën, praktisch uitgelegd!

Veelgestelde vragen

Eenvoudig gezegd, het helpt leerkrachten van groep 3 t/m 8 te starten bij de KERN van formatief handelen; namelijk werken met succescriteria. Het is een online cursus die jij op je eigen tempo kan volgen. Succescriteria zijn stapjes waar een doel uit bestaat, of kan bestaan. Je leert eerst zelf in stapjes (vanuit het perspectief van de leerling) te denken, waarna je het doel in stapjes aanbiedt. Dus NIET de activiteit in stapjes, maar WEL het doel. Doelgericht lesgeven begint dus HIER! Ik leer je verschillende manieren van werken met succescriteria, waardoor jij met welk vakgebied dan ook, procesgerichter lesgeeft.

Helemaal te gek! Natuurlijk kunnen we iets afspreken met elkaar waar we ons allebei goed bij voelen. Hoe meer mensen zich aanmelden uit je team, hoe hoger de korting! Mail me en dan bespreken we de mogelijkheden! info@marleenlapidaire.nl

Je haalt er zeker inspiratie en handvatten uit. Maar deze mini-cursus is meer geschikt voor formeel-lerende kinderen. Kinderen die al doelbewust kunnen denken. Mijn visie op het jonge kind is juist SPELEN, SPELEN, SPELEN en vanuit dáár de leeromgeving rijker maken. Daarom raad ik deze mini-cursus kleuterleerkrachten niet aan.

Dat hangt van jou af. Je krijgt input voor 1 maand, maar je kan ook elke week een stapje maken. Je zal merken dat hoe vaker je iets doet, hoe beter je er in zal worden. Per les KAN je ongeveer 3 uur bezig zijn (video, praktijkvoorbeelden, nadenken over eigen les, uitvoeren eigen les, reflecteren enz). En het fijne is, je houdt ALTIJD toegang. Dus je kan de lessen gewoon weer opnieuw volgen!

Wanneer jij twijfelt of je het nu wel goed doet of ervan overtuigd bent dat je meer kan halen uit je leerkrachtvaardigheden, dan is dit echt iets voor jou. Ik leer je alles rondom succescriteria en het doelgericht aan de slag gaan met jouw klas. Niet alleen de theorie, maar JUIST hoe je dit in de praktijk moet doen. Je leert het leren zichtbaar te maken, met wat voor vak dan ook. Als jij denkt dat je hier stappen in kan zetten, dan heb je er zeker iets aan. Ik geef je alle handvatten om het te doen en je hebt een stok achter de deur. Jij bent degene die het moet doen. Mocht je nog twijfelen, mail me dan via info@marleenlapidaire.nl en dan kletsen we verder.

Zeker. Dan raad ik een CoachCall aan. Een CoachCall is te boeken, zodra je toegang hebt tot de online cursus. Een CoachCall is een Zoom-meeting van 60 minuten waarbij je al je vragen over JOUW specifieke situatie kan stellen. Ik zal met je meedenken en je advies op maat geven. Aan het einde van deze CoachCall zal je geïnspireerd weer verder kunnen in jouw praktijk.

Ja zeker. Onder elke module staat mijn mailadres, zodat je met één druk op de knop contact met me hebt. Mocht je langer willen kletsen, dan raad ik een CoachCall aan. Ook te boeken via de academy.

Voor leerkrachten die hun leerkrachthandelen niet willen verbeteren! En die het TE spannend vinden om hun eigen leerkrachtgedrag aan te pakken. En daarmee dus eigenlijk niet open staan om nieuwe dingen uit te proberen. Voor degene die op alles zeggen “dit doe ik eigenlijk al”. 

Dat begrijp ik. Als iemand naast je staat, voel je meer druk om jezelf echt te verbeteren. Zo voel ik dat ook heel sterk. Daarom kan je CoachCalls bij boeken. We bespreken per CoachCall in een uurtje precies de dingen om jou verder te krijgen in je leerproces. En dat helemaal gericht op jouw situatie en op jouw klas! Het fijnst is om deze gesprekken in je klas te hebben! De CoachCalls zijn altijd online via Zoom en alleen te boeken via de academy. Dit zorgt ervoor dat er alleen CoachCalls kunnen plaatsvinden met mensen die meedoen aan het programma. Ook krijg je achteraf de opname opgestuurd!

Je hele leven! Stel je koopt de cursus nú, dan kan het zijn dat er onverhoopt wat tussenkomt. Want hé, het blijft het onderwijs… Dan kan je het gewoon op een later moment weer erbij pakken wanneer je hier meer ruimte voor voelt. 

Jazeker! Elke (fulltime) leerkracht heeft recht op €500,- per jaar scholingsbudget PLUS 2 uur studietijd per week. Dit is sinds vorig jaar zelfs met €100,- verhoogd! En dit is natuurlijk naar ratio, dus iemand die 3 dagen werkt, heeft nu recht op €360,- per jaar. Ook ondersteunend personeel heeft recht op 2 klokuren per werkweek voor professionele ontwikkeling. Deze tijd staat los van teamscholing!

Oftewel, vraag aan je directie of je deze cursus mag aanschaffen. Want je directeur moet hier wel toestemming voor geven. Vervolgens kan je met de cursus aanschaffen en ‘m declareren bij de administratie van je school. Zo krijg je het gehele bedrag gelijk bij je volgende salaris.

Tip: Ik hoorde laatst dat een leerkracht de cursus kocht met de schoolpas (samen met de administratief medewerker van de school). Hoe slim is dat! Dan hoef je het ook niet voor te schieten!

€79,95

En het fijne is, ALLES wordt gedeclareerd door de baas! Dus eigenlijk is hij voor jou gewoon gratis! 

Gewoon even de factuur die je gelijk per mail krijgt, indienen bij je directeur!

Er is inderdaad overlap. De 4 lessen over de verschillende soorten succescriteria (uit de grote cursus) komen inderdaad ook voor in deze mini-cursus. Maaaaaar, er zijn 4 lessen bij gemaakt! Met de laatste theorieën rondom werken met succescriteria n.a.v. het boek ‘Leerdoelen en succescriteria’ van Shirley Clarke. Dus JA! Deze mini-cursus is zeker van meerwaarde voor je!

Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn, hè? Dat zou ik ook denken als ik niet beter zou weten. Het is goed om sceptisch te zijn.

Alles wat ik beweer, heb ik eerst 10x zelf uitgeprobeerd voor de klas. Kinderen die met succecriteria werken, geven aan veel beter te snappen wat ze aan het doen zijn. Ze snappen veel meer het nut van groeien in doelen. 

Op basis hiervan ben ik 99% zeker dat het ook voor jou werkt.

Maar weet je wat? Je loopt absoluut geen risico door het te proberen. Als je de mini-cursus ‘Werken met succescriteria’ niets vindt, krijg je het volledige aankoopbedrag terug!!

Scroll naar boven
Scroll to Top