gratis ebook: formatief handelen in tien stappen

mijn nieuwe online programma

Formatief handelen: Doelgericht werken met jouw klas

Je weet het zeker. Je wil een grotere impact maken op jouw leerlingen. Je wil starten met formatief handelen, zonder dat het aanvoelt als een enorme klus. Stap voor stap te werk gaan mét praktijkvoorbeelden en videobeelden uit verschillende klassen. 

Je wil vol zelfvertrouwen voor de groep staan én leren van iemand waar je enthousiast van wordt. Van iemand die zelf weet waar ze het over heeft en al jaren zelf voor de klas staat. 

cursus formatief handelen

Met zelfvertrouwen en plezier voor de klas, waar jouw leerlingen optimaal leren.

Komt dit je bekend voor?

Dan is dit online programma echt wat voor jou!

Cursus formatief handelen | groep 3 t/m 8

Leren door videobeelden uit andere klassen!

Met dit online programma “Formatief handelen. Doelgericht werken met jouw klas” word jij niet alleen een betere leerkracht, jouw leerlingen leren écht meer in jouw lessen. Je weet precies welke werkvormen je kan gebruiken om de leerlingen actief mee te laten doen. Je twijfelt niet meer over welke lesopbouw het beste werkt, je hebt de keuze en kiest welke er op dat moment het beste past. Je hebt tools in handen om te variëren in doelgerichte aanpakken. 

Eén ding is zeker: jij staat enthousiast en met zelfvertrouwen mega goede lessen te geven!

Als je deze online cursus volgt…

Jouw leerlingen worden actiever, doelgerichter én eigenaar van hun eigen leerproces!

Wat leer je in het programma?

Ik leer je, om met welke les dan ook, véél doelgerichter aan de slag te gaan. Ik leer je de belangrijkste punten binnen formatief handelen.  Te beginnen bij de basisvoorwaarden: jouw mindset en een betrokken klas. Je leert een doel centraal te stellen en gebruik te maken van succescriteria. Als klap op de vuurpijl leer ik je écht goed te reflecteren om het leren zichtbaar te maken. Het wordt hierdoor zóveel makkelijker om doelgerichte feedback te geven! 

#1

6 modules die je op je eigen tempo kan volgen.

#2

Je krijgt na betaling direct voor altijd toegang tot de online leeromgeving met video’s en documenten.

#3

In elke module vind je een uitlegvideo met één of meerdere video's uit verschillende klassen, plus een digitaal invulbaar werkboek.

#4

Daarbij heb je de extra mogelijkheid om coach calls af te nemen van elk 60 minuten waarin je al je vragen kan stellen over de stappen die je hebt gezet.

De modules van het programma

Module 1:
Ontdek jouw mindset

Wie ben je, waar sta je voor en wat draag je uit aan je leerlingen? Wat wil je bereiken met jouw klas en hoe wil jij herinnerd worden? Door middel van maandfocussen maak je stappen op punten waarin jij wil groeien.

Module 2:
Betrokken leerlingen

Leren valt of staat met de band die de leerlingen met jou ervaren. Door middel van groeitaal en actieve werkvormen heb je niet alleen zelf meer plezier, maar staan ook jouw leerlingen véél meer open om te leren.

Module 3:
Een doel centraal

Hoe bereid je snel en effectief een goede, doelgerichte les voor? Door het doel goed te markeren en de voorkennis te activeren, zal je succesvol kunnen starten met formatief handelen.

Module 4:
Werken met succescriteria

Jouw leerlingen krijgen zicht op de stapjes die zij kunnen zetten binnen het doel. Ik inspireer je met verschillende werkvormen waardoor je met elk doel kan werken met succescriteria.

Module 5:
Effectieve feedback (leren) geven

Door effectieve feedback worden de kinderen doelgerichter en actiever betrokken bij hun eigen leerproces. Je leert effectieve feedback te geven en dit leer je de kinderen ook!

Module 6:
Het leren zichtbaar maken

De leerlingen zien hun groei. Ze zijn mega trots op wat wel lukt én er is duidelijk waar zij de volgende keer mee verder moeten. Jij hebt als leerkracht het overzicht van de klas.

De investering

De investering voor deze online cursus is voor jou GRATIS! De baas betaalt namelijk de cursus ter waarde van €249,- incl. btw. Je kan het bedrag voorschieten of de administratie betaalt het met de schoolpas. Wanneer je het voorschiet, krijg je het teruggestort bij je salaris. Je krijgt altijd een factuur! Je kan na betaling dus direct aan de slag in de online leeromgeving!

Veelgestelde vragen

Helemaal te gek! Natuurlijk kunnen we iets afspreken met elkaar waar we ons allebei goed bij voelen. Hoe meer mensen zich aanmelden uit je team, hoe hoger de korting! Mail me en dan bespreken we de mogelijkheden! info@marleenlapidaire.nl

Niet echt. De kinderen moeten kunnen beschrijven wat ze denken. Als kinderen kunnen schrijven is dat net iets handiger voor de werkvormen. Daarnaast sluit deze cursus niet aan bij het spelende kind (hoe een kleuter nou eenmaal het allerbeste leert). Wanneer ik een schoolbreed traject implementeer op een school, gaat er ook altijd een jonge kind specialist mee. Zij kijkt dan welke elementen van formatief handelen goed aansluiten bij het spelend, lerende kind.

Dat hangt van jou af. Je krijgt input voor 3 maanden, maar je kan ook elke week een stapje maken. Je zal merken dat hoe vaker je iets doet, hoe beter je er in zal worden. Per les KAN je ongeveer 3 uur bezig zijn (video, praktijkvoorbeelden, nadenken over eigen les, uitvoeren eigen les, reflecteren enz). Aangezien het ruim 20 lessen zijn, kan je er zeker 60 uur aan kwijt zijn.

Wanneer jij twijfelt of je het nu wel goed doet of ervan overtuigd bent dat je meer kan halen uit je leerkrachtvaardigheden, dan is dit echt iets voor jou. Ik leer je alles rondom formatief handelen en het doelgericht aan de slag gaan met jouw klas. Niet alleen de theorie, maar JUIST hoe je dit in de praktijk moet doen. Je leert het leren zichtbaar te maken door te werken met succescriteria, met wat voor vak dan ook. Als jij denkt dat je hier stappen in kan zetten, dan heb je er zeker iets aan. Ik geef je alle handvatten om het te doen en je hebt een stok achter de deur. Jij bent degene die het moet doen. Mocht je nog twijfelen, mail me dan via info@marleenlapidaire.nl en dan kletsen we verder.

Zeker. Dan raad ik een CoachCall aan. Een CoachCall is te boeken, zodra je toegang hebt tot de online cursus. Een CoachCall is een Zoom-meeting van 60 minuten waarbij je al je vragen over JOUW specifieke situatie kan stellen. Ik zal met je meedenken en je advies op maat geven. Aan het einde van deze CoachCall zal je geïnspireerd weer verder kunnen in jouw praktijk.

Ja zeker. Onder elke module staat mijn mailadres, zodat je met één druk op de knop contact met me hebt. Mocht je langer willen kletsen, dan raad ik een CoachCall aan. Ook te boeken via de academy.

Voor leerkrachten die het TE spannend vinden om hun eigen gedrag aan te pakken. En daarmee dus eigenlijk niet open staan om nieuwe dingen uit te proberen. Voor degene die op alles zeggen “dit doe ik eigenlijk al”. 

Dat begrijp ik. Als iemand naast je staat, voel je meer druk om jezelf echt te verbeteren. Zo voel ik dat ook heel sterk. Daarom kan je CoachCalls bij boeken. We bespreken per CoachCall in een uurtje precies de dingen om jou verder te krijgen in je leerproces. En dat helemaal gericht op jouw situatie en op jouw klas! Het fijnst is om deze gesprekken in je klas te hebben! De CoachCalls zijn altijd online via Zoom en alleen te boeken via de academy. Dit zorgt ervoor dat er alleen CoachCalls kunnen plaatsvinden met mensen die meedoen aan het programma. Ook krijg je achteraf de opname opgestuurd!

Je hele leven! Stel je koopt de cursus nú, dan kan het zijn dat er onverhoopt wat tussenkomt. Want hé, het blijft het onderwijs… Dan kan je het gewoon op een later moment weer erbij pakken wanneer je hier meer ruimte voor voelt. 

Jazeker! Elke (fulltime) leerkracht heeft recht op €500,- per jaar scholingsbudget PLUS 2 uur studietijd per week. Dit is sinds vorig jaar zelfs met €100,- verhoogd! En dit is natuurlijk naar ratio, dus iemand die 3 dagen werkt, heeft nu recht op €360,- per jaar. Ook ondersteunend personeel heeft recht op 2 klokuren per werkweek voor professionele ontwikkeling. Deze tijd staat los van teamscholing!

Oftewel, vraag aan je directie of je deze cursus mag aanschaffen. Want je directeur moet hier wel toestemming voor geven. Vervolgens kan je met de cursus aanschaffen en ‘m declareren bij de administratie van je school. Zo krijg je het gehele bedrag gelijk bij je volgende salaris.

Tip: Ik hoorde laatst dat een leerkracht de cursus kocht met de schoolpas (samen met de administratief medewerker van de school). Hoe slim is dat! Dan hoef je het ook niet voor te schieten!

Ja, voorlopig wel! De prijs heb ik in augustus ’22 verhoogd, na alle lovende reacties van deelnemers! Als je je bedenkt dat je per persoon al €399,- kwijt bent aan een onderwijscongres van 1 dag! Hier leer je 100x meer van, dus vandaar dat de nieuwe prijs. Houd vooral mijn social media in de gaten voor toffe acties!