gratis ebook: formatief handelen in tien stappen

Je bent een gedreven leerkracht en je bent bereid een stapje harder te lopen voor jouw leerlingen.

Je vindt de sfeer in jouw klas mega belangrijk en je voelt echt dat jouw leerlingen veel bij jou leren. Maar toch loop je er tegenaan dat je je meer wilt richten op het leerproces. Je zoekt naar tools om dat zo goed mogelijk te doen. Kinderen meer eigenaar maken van hun eigen leren! Een doel in stapjes kunnen aanbieden en succescriteria mét de kinderen maken! Je wilt graag beter worden in effectieve feedback geven en het leren zichtbaar maken.

Zoek niet meer verder, laat mij je helpen!

Formatief evalueren videotraining leerproces

In de videotraining ‘Zó stel jij het leerproces centraal 2.0’, kan jij in een kleine 1,5 uur formatief handelen.

In deze videotraining geef ik tips die je makkelijk de volgende dag in de klas uit kan voeren. 

Geen one-size-fits-all aanpak, maar meer een buffet van effectieve leerkrachtstrategieën waar jij uit kan kiezen. Gebaseerd op de grootste onderwijsreuzen op het gebied van formatief handelen: John Hattie, Shirley Clarke, Carol Dweck, James Nottingham, Dylan Wiliam en Dominique Sluijsmans.

Je houdt voor altijd toegang, dus als je iets wilt terugkijken, dan kan dat altijd!

Daarnaast krijg je alle document opgestuurd. Deze zijn dan voor jou.

Dit ga je leren tijdens deze videotraining:

Dit ga je niet leren in deze videotraining:

Verwacht vooral veel praktische tips, inzichten en lessuggesties. Zie het als een soort buffet waar je verschillende dingen van kan uitproberen. Het is mijn doel om jou te laten zien dat het niet ingewikkeld hoeft te zijn om consistent goede lessen te geven, gericht op het leerproces.

mini videotraining leerproces formatief handelen

Voor wie is deze videotraining geschikt?

Deze videotraining is het meest geschikt voor leerkrachten van groep 3 t/m 8. Voor enthousiaste leerkrachten die graag het beste uit de kinderen willen halen. Iemand die niet bang is om te leren en om nieuwe dingen uit te proberen. Deze videotraining is voor mensen die leerkracht zijn geworden om kinderen écht verder te krijgen in hun leerproces, zowel binnen de vakgebieden als hun eigen persoonlijkheid.

De videotraining kan gevolgd worden door enthousiaste pabo-studenten, startende leerkrachten en leerkrachten die al langer in dit prachtige vak zitten. Maar vooral voor een  leerkracht die met kleine aanpassingen al een enorm positief verschil wil maken.

Wat zijn de kosten?

De kosten van de videotraining ‘Zó stel jij het leerproces centraal 2.0’ zijn €49,95. En wist je, dat elke leerkracht een professionaliseringsbudget heeft? Een fulltime leerkracht heeft ieder jaar recht op €500,- per jaar!! Dit kan je inzetten aan dingen waar jij een betere leerkracht van wordt. Dat betekent dat deze videotraining voor jou helemaal gratis is!

Na de betaling krijg je een factuur per mail opgestuurd die je vervolgens kan indienen bij je directie.

Reviews

Marleen Lapidaire formatief handelen

Ik ben Marleen,

Hoi, Marleen Lapidaire hier! Al zolang ik mij kan herinneren vind ik leerkracht zijn het mooiste beroep dat er is. Nadat ik in 2014 ben afgestudeerd, werk ik als leerkracht in diverse groepen. Ik heb jarenlang fulltime gewerkt voor de klas en nu ben ik ondernemer en moeder. Als ondernemer help ik leerkrachten in het basisonderwijs formatief te handelen. Hun passie weer terug te vinden om met plezier en zelfvertrouwen voor de klas te staan. Ik geniet er enorm van om anderen te inspireren met mijn kennis en ervaring binnen formatief handelen. Daar gaat echt mijn hart sneller van kloppen!

Steeds meer leerkrachten kwamen namelijk naar mij toe met dezelfde vragen: “Marleen, hoe krijg ik mijn leerlingen bewuster van hun eigen leerproces?” Of “Hoe krijg ik kinderen aangeleerd dat ze stapjes kunnen maken in een doel?” En op precies DIE vragen had ik duidelijke en praktische antwoorden. Deze leerkrachten merkten dat zij, na het uitvoeren van mijn tips, veel actievere leerlingen in de klas hadden. Hun leerlingen waren zich veel bewuster van wat ze aan het leren waren.