gratis ebook: formatief handelen in tien stappen

Formatief handelen Trainen Leren Marleen Lapidaire

"Van juf naar leerkracht, van inspirator naar trainer"

Hi, ik ben Marleen Lapidaire. Je kent mij misschien als ondernemer, maar je kent mij misschien ook als leerkracht of trainer in het basisonderwijs.

Tijd voor de volgende stap

Met mijn vriend en ons lieve zoontje woon ik in het prachtige Den Haag. Ik ben een fulltime werkende moeder die oprecht elke dag met plezier haar werk doet. Door jarenlang zelf voor de klas te hebben gestaan, werd het voor mij tijd voor een volgende stap. Mijn missie? Zo veel mogelijk leerkrachten met zelfvertrouwen en plezier GOED onderwijs te laten geven, waardoor kinderen in de klas optimaal leren. 

Het allerleukste aan mijn werk? De geïnspireerde leerkrachten die na een training continu nieuwe ideeën krijgen. Dat ik tijdens een training merk dat de leerkrachten op het puntje van hun stoel zitten en de wenkbrauwen regelmatig omhoogschieten. Wat ik ook prachtig vind? Dat leerkrachten gelijk de beste ideeën krijgen door na te denken over hun eigen onderwijs.

Samen het onderwijs een beetje mooier maken.

In 2017 stond ik voor de klas en werd ik ‘ontdekt’ door een trainer van IPC Nederland. Toen ik, vol enthousiasme, daar aan de slag kon, deed ik de opleiding tot trainer in het basisonderwijs. Daarbij merkte ik dat ik veel meer leerkrachten kon bereiken om beter les te geven. Wauw, dat was echt de beste, zakelijke beslissing uit mijn leven. En al deze werkzaamheden deed ik als ZZP’er. En dat zette me in januari 2021 aan het denken….

Wat nou, als ik meer leerkrachten als ik gingen lesgeven? Dat leerkrachten formatief handelen als een 2e natuur zouden zien? Dat leerkrachten zichzelf in hun kracht zetten door hun eigen didactische handelen een boost te geven. Ik had in al die jaren zoveel kennis opgedaan: Assessments afnemen, een doelgerichte aanpak, werken met succescriteria, effectieve feedback geven en het leren zichtbaar maken. En ik merkte ook dat al deze elementen vallen of staan met de band die jij met je leerlingen aan gaat.

Dáár  maak ik me sterk voor.
Samen het onderwijs een beetje mooier maken… 💜

Cursus voor basisschoolleerkracht | Marleen Lapidaire

Leerkrachten inspireren met tips uit de praktijk!

Ik ben er voor jou! De enthousiaste leerkracht die het verschil wil maken.

In mijn bedrijf focus ik me op het verbeteren van het leerproces in klassen. Ik geef leerkrachten praktische tips waardoor zij vol zelfvertrouwen voor de klas staan. Of je nu een student bent, een startende leerkracht of al een ‘oude rot in het vak’, dat maakt niet uit. Als je maar gepassioneerd je werk wilt doen en geïnspireerd wilt blijven.

Ik help leerkrachten van groep 3 t/m 8 gegarandeerd betere lessen te geven. Betere lessen, waardoor jij en je leerlingen zich beter kunnen focussen op het leerproces. Ben jij een leerkracht of directeur van een school? Neem dan vrijblijvend contact met mij op om een kennismakingsgesprek in te plannen.

een greep uit mijn boekenkast formatief handelen
Contact Marleen Lapidaire

Hoe werk ik graag?

Ik heb een online en een live aanbod. Heb je weinig tijd, maar wil je toch starten met formatief handelen? Dan is de videotraining wat voor jou. Wil je écht stappen zetten? Dan is mijn online cursus misschien wat voor je.

Wil je mij live voor je team? Dan gaan we eerst kennismaken. Want ik ben ervan overtuigd dat een klik tussen ons noodzakelijk is om een verbetertraject in te gaan met elkaar. Ik luister goed naar jullie hulpvraag en zal je dan een eerlijk antwoord geven. Zijn we een match? Superfijn! Zijn we dat niet, dan ben ik ook eerlijk genoeg om dat aan te geven.

En vervolgens? Gaan we op basis van jullie hulpvraag een stap maken! In ieder geval gaan we de impact vergroten bij lessen die ertoe doen! We laten schoolbreed de neuzen dezelfde kant op staan. Formatief handelen van groep 1 t/m 8! 

Lieve woorden

Wist je dat...

Scroll naar boven
Scroll to Top